Tekniset tiedot

Yleistä

CONCRETE EFFECT Classic effect on pinnoite, joka jäljittelee raakaa betonipintaa. Erilaisilla työtavoilla voidaan luoda lukuisia erilaisia pintaefektejä. CONCRETE EFFECT Classic effect soveltuu hienosti loft- henkisiin tiloihin ja moderniin sisustukseen. CONCRETE EFFECT Classic effect:Ilä luot elegantteja ja rouheita sisustuksia.

 

Sävytys

Saat lisätietoa sävytyksestä CAMALEO MASTER Catalog:sta sekä CAMELEO technical guide:sta.

 

Pohjustus

Pohja tulee valmistella ennen Cameleo erikoispinnoitteen asennusta.

Maalaamattomat pinnat:

Jos kyseessä on tuore betoni-, kalkki-, laasti- tai muu tasoitepinta, tulee pinnan olla kuivunut vähintään 30 vrk. Kipsilevyn tulee olla tasoitettu ja tasoitteen täysin kuivunut. Poista kaikki lika, pöly, rasvatahrat ja irtoliima. Paikkaa epätasaisuudet ja halkeamat. Pohjusta pinta yhteen tai kahteen kertaan CAMEPRIMER P300-primerilla.

Maalatut pinnat:

Poista kaikki lika, pöly, rasvatahrat ja irtoliima. Hio pinta kauttaaltaan hiomapaperilla (karkeus 120-150). Paikkaa epätasaisuudet ja halkeamat. Pohjusta pinta yhteen tai kahteen kertaan CAMEPRIMER P300- primerilla.

 

Laastin esivalmistelu

Lisää pakkaukseen siihen soveltuva määrä vettä: 4 kg = 1,5-1,75 litraa, 8 kg = 3-3,5 litraa, 20 kg = 7,5-8,75 litraa. Sekoita huolellisesti. Anna vetäytyä n.15 minuuttia, sekoita vielä ennen käyttöä. Jos tuote sävytetään, tulee pigmentti sekoittaa ensin veteen joka lisätään pakkaukseen. Sen jälkeen huolellinen sekoitus, anna vetäytyä n.15 minuuttia. Sekoita vielä ennen käyttöä. Jos pinnoitat isomman alan kuin mitä yhdestä pakkauksesta tulee, suosittelemme koko tarvittavan laastimassan sekoittamista kerralla yhdessä astiassa.

 

Työstövaiheet:

01 tuote: CAMEPRIMER P300

 • riittoisuus: 115 ml / m2 ( yksi kerros )
 • työvälineet: maalipensseli, rullatela
 • Työstä CAMEPRIMER P300-primeri pohjustetulle, tasoitetulle, tasaiselle ja kuivalle pinnalle rullatelalla yhteen tai kahteen kertaan.
 • kuivumisaika: 4 tuntia / kerros

02 tuote: CONCRETE EFFECT

 • riittoisuus: 1 kg / m2
 • työvälineet: venetian teräsliippi, rullatela
 • Levitä CONCRETE EFFECT-laasti primeroidulle pohjalle. Asenna kerralla n.1-2 m2. Laastin levityksen jälkeen työstä pintaan haluttua jälkeä rullatelaa käyttäen luodaksesi struktuuria. Jätä kuivumaan n.15-20 minuutiksi. Tasoita pinta Venetian teräsliipin avulla kauttaaltaan ja jätä kuivumaan. Työstä vaiheittain uutta pintaa, kunnes saat koko haluamasi alueen pinnoitettua CONCRETE EFFECT classic effect:11ä.
 • kuivumisaika: 12 tuntia

03 tuote: CAMELAZUR L100

 • riittoisuus: 100 ml / m2
 • työvälineet: maalipensseli, rullatela (mohair)
 • Kun CONCRETE EFFECT-laasti on kuivunut vähintään 12 tuntia, voit lakata pinnan läpikuultavalla CAMELAZUR L100-lakalla. Käytä lakkaamiseen rullatelaa. Vältä kosteiden laikkujen muodostumista.
 • kuivumisaika: 6 tuntia

 

Pinnoitteen kuivumisajat

Lämpötilan ollessa +20 C ja kosteusprosentin 50%.
Kosketuskuiva: 6 tuntia viimeisestä pinnoituksesta.
Täysin kuivunut: 30 vrk.

 

Työvälineiden puhdistus

Käytä lämmintä saippuavettä.

 

Pinnoitteen puhdistus

Puhdistus voidaan tehdä aikaisintaan 14 vrk kuluttua viimeisen pinnan työstöstä. Ei suositella voimakkaita puhdistusaineita. Käytä laimeaa saippuavettä.

 

Työolosuhteet

Asennuksen aikana lämpötilan tulisi olla +10 C ja +30 C välillä.

 

Tiedoksi asentajalle

Pinnoitteen tekniset tiedot -esitteelle on kuvattu erikoispinnoitetta ja sen työstövaiheita. Se ei takaa pinnoitteelle haluttua lopputulosta. Lopputulokseen vaikuttaa asentajan työstötekniikka, kokemus ja ammattitaito. Ennen varsinaisen pinnan työstöä suosittelemme harjoittelemaan asennusta mallipalalle.

 

Vastuuvapauslauseke

Ilmoittamamme ohjeet ja suositukset perustuvat kokeisiin ja kokemuksiimme. Ne on tarkoitettu avustamaan käyttäjää löytämään sopivimman työtavan ja saavuttamaan parhaan mandollisen lopputuloksen. Koska käyttäjän työskentelyolosuhteet ovat valvontamme ulkopuolella, emme voi ottaa kantaaksemme vastuuta tuloksista, joita hän saa käyttäessään suosittelemiamme aineita ja ohjeita.

Kiinnostuitko tuotteesta?